We bedenken contentstrategieën. We maken mediaproducties. En we leiden mensen op.

Creatief bureau Studio Echt helpt organisaties en bedrijven met hun communicatievraagstukken. We stellen alles in het werk om doelgroepen zo goed mogelijk te bereiken. We laten daar geen middel voor onbenut. Daarbij maken we mediaproducties die op een positieve manier het verschil maken.

Naast creatief bureau zijn we ook een leerplek, waar we studenten van verschillende achtergronden het vak leren. We vinden namelijk dat iedereen recht heeft op een op maat gemaakt leertraject en leren het onze stagiairs graag in de praktijk.

Ons verhaal

Paul: “Een jaar of 20 geleden kwam ik Hanno Ambaum voor het eerst tegen. Ik wilde als puber een megalomaan rockfestival organiseren en de jongerenwerker in het dorp, Hanno dus, zei: ‘Top, gaan we doen.’ Dat festival kwam er natuurlijk nooit, maar een dozijn andere concerten en feestjes wél.

Ik ging journalistiek studeren, belandde via de tijdschriften Musicmaker en Revolver in de wondere wereld van de muziekindustrie, waar ik uiteindelijk tien jaar als hoofdredacteur werkte van het magazine Lust For Life. Daarnaast leerde ik de kneepjes van het online uitgeven bij techplatforms BesteProduct, Draadbreuk en BigSpark.

Ondertussen bewandelde Hanno zijn eigen pad als onderwijsvernieuwer met een visie die in mijn ogen niet alleen heel logisch is, maar ook broodnodig. Want iedereen heeft recht op een omgeving waar je op je eigen manier en tempo je talent kunt ontwikkelen – wat je achtergrond of leeftijd ook is. Daarom is het zo belangrijk dat mensen die dat nodig hebben een op maat gemaakte route naar een maatschappelijke carrière krijgen. Niet vreemd dat ik Hanno uiteindelijk tegenkwam bij Stichting ACT: een bedrijf dat werk- en leercommunities opzet en begeleidt.

Eind 2019 sloegen we de handen ineen en werd Studio Echt opgericht; een creatief bureau en leerplek ineen. Studio Echt verzorgt mediaproducties in alle mogelijke vormen. Dat doen we met een bevlogen team professionals én studenten van verschillende leeftijden en met verschillende achtergronden, die we helpen hun talenten te ontwikkelen. Ik doe dat als creative director, Hanno als social director. Zo zorgen we ervoor dat zowel onze klanten als onze stagiairs de aandacht, de juiste zorg en het beste resultaat krijgen.

Even voorstellen

Paul Gersen (1984) is journalist/mediastrateeg en creative director bij Studio Echt. Hij is verantwoordelijk voor de strategische invulling van onze opdrachten, het aansturen van medewerkers en de projectbegeleiding. In het verleden was hij werkzaam als hoofdredacteur bij verschillende online (BigSpark) en offline mediatitels (Lust For Life Magazine). Hij geniet van het bedenken van strategieën voor uiteenlopende media en gebruikt daarvoor alle beschikbare mogelijkheden. Mocht je ‘m in het wild willen tegenkomen, kijk dan eens op een festival of in een concertzaal, bij een Aziatisch restaurant of in zijn favoriete stad Berlijn.

MailLinkedin

Hanno Ambaum (1970) is onderwijsvernieuwer en oprichter van Stichting ACT. Deze organisatie begeleidt mensen naar werk of opleiding en bouwt communities. Hij vindt dat iedereen recht heeft op een toekomst die bij zijn of haar talent en capaciteit past. Bij Studio Echt brengen we dat in de praktijk. Als social director zorgt hij ervoor dat onze stagiairs zich op hun plaats voelen, werk uitvoeren dat bij hun passie, talent en capaciteiten past en hulp krijgen waar nodig.

MailLinkedin

Studio Echt

Meer weten? Stuur een berichtje!